Floor Hertog
Floor Hertog

'De wereld mooier maken met mijn schilderingen'

 

Floor Hertog, 1993, is geboren in Didam en werkzaam in de omgeving van Zwolle. Nadat Floor in 2017 de opleiding Illustration Design heeft afgerond, aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, is zij op 1 augustus 2017 voor zichzelf gestart met "Atelier Floor Hertog". Ze is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om de wereld unieker en mooier te maken, voor anderen om haar heen.

 

In 2013 behaalde Floor haar diploma als specialist schilder in de studierichting decoratie- en restauratie, van het Cibap te Zwolle. Als decoratieschilder en illustrator heeft zij zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in diverse schilder- en tekentechnieken, verfsoorten en stijlen; van abstract tot zeer gedetailleerd schilderwerk. Experiment en onderzoek naar materiaal staan vaak centraal. In haar illustratiewerk verwerkt zij het liefste de natuur, zoals verschillende planten, bloemen, dieren en kleurrijke landschappen om levendige beelden te creëren. Haar passie ligt bij tekenen en schilderen,  zij blijft zich hierin steeds ontwikkelen.  

 

Ze is een echte duizendpoot. Floor houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden en heeft ook een liefde ontwikkeld voor ambachtelijke technieken, door onder andere verschillende restauratie-klussen. Zo houdt zij zich ook bezig met diverse afwerkingstechnieken zoals; vergulden, letters penselen en imitatietechnieken. In het schildersvak heeft zij haar naam ook gevestigd als huisschilder. In samenwerking met verschillende schildersbedrijven heeft zij in de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan als huisschilder/vakvrouw. Ze combineert graag haar creatieve werk met haar vakmanschap als huisschilder. Vakmanschap en productkennis vindt zij erg belangrijk om de kwaliteit van haar werk te kunnen waarborgen.