Floor Hertog, 1993, is geboren in Didam en werkzaam in de omgeving van Zwolle. Ze is afgestudeerd als specialist schilder in de richting decoratie- en restauratieschilder bij het Cibap te Zwolle. En rondde in 2017 haar tweede studie af aan ArtEZ hogeschool van kunsten te Zwolle, studierichting Illustration Design. 

 

Ze is een echte duizendpoot. Floor houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden en heeft een liefde ontwikkelde voor ambachtelijke technieken. Experiment en onderzoek naar materiaal staan centraal. Haar passie ligt bij tekenen en schilderen en ze is altijd bezig met zichzelf te ontwikkelen op dit gebied. In haar eigen atelier biedt zij ook cursussen en workshops aan in tekenen en schilderen. 

 

In haar illustratiewerk verwerkt ze graag heldere kleuren om levendige beelden te maken. Floor heeft een fascinatie voor volksverhalen en culturen uit alle uithoeken van de wereld. Voornamelijk de Afrikaanse cultuur en verhalen daaruit afkomstig spreken haar aan. Ook natuurlijke thema's en exotische taferelen zijn vaak onderwerp van haar werk. 

 

Daarnaast is Floor gespecialiseerd op het gebied van special paint. Voorbeelden hiervan zijn wanddecoraties (voor binnen en buiten), speciale schilderingen op onder andere muziekinstrumenten en voertuigen.